KASZA Jaglana Staropolska Warmia bez glifosatu 20 KG
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kasza Jaglana Staropolska bez glifosatu 20 Kg
Kasza Jaglana z pełnego ziarna prosa jest znakomita jako dodatek do mięs, warzyw, sosów, gulaszu oraz idealna do dań jednogarnkowych. Może być również głównym składnikiem przepysznego odżywczego śniadania na słodko lub słono, z dodatkiem owoców, orzechów lub bakalii jest pełnowartościowym sycącym posiłkiem dającym energię na długi czas. Można ją gotować na wodzie lub mleku zwykłym albo roślinnym.
Kasza zrobiona tylko i wyłącznie z naszego warmińskiego Prosa wyhodowanego tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Proso obłuskujemy na świeżo malutkimi partiami.
Smacznego : )

Proso uprawiane metodą tradycyjną nie poddane zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy 3 szklanki wody na jedną szklankę kaszy. Dodajemy płaską łyżeczkę soli (można dodać również dwie łyżeczki oleju). Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą (najlepiej gorącą) wodą i wsypujemy ją do gotującej się wody. Czekamy aż się znowu zagotuje lekko mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę pod przykryciem z lekkim otwarciem przez około 15-20 minut. Nie mieszamy w trakcie gotowania bo zrobi się papka. Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek na 5 minut pod przykryciem.
Smacznego : )