Lekkostrawne Otręby Pszenne 20 KG Śniadaniowe EKO
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Otręby pszenne lekkostrawne 20 kg EKO
Otręby pszenne uzyskane z przemiału pszenicy. Doskonały dodatek do panierek, płatków, musli, jogurtów, kefirów, mleka, ciast, placków, chleba, zup, sałatek oraz deserów. Otręby pszenne są niezastąpionym elementem diety odchudzającej, ponieważ zawierają dużo błonnika, minerałów i witamin oraz sycą na długi czas.
Najczystsze prawdziwe Otręby pszenne naturalne zmielone tylko i wyłącznie z własnej Pszenicy wyhodowanej w naszym rodzinnym gospodarstwie bez użycia sztucznych nawozów i oprysków. Pszenica wyrosła na naszym polu na Warmii w miejscowości Kabikiejmy w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Otręby mielimy na świeżo bardzo malutkimi partiami w tradycyjnym wolnoobrotowym młynie żarnowym - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
Otręby pszenne ze względu na dużą zawartość błonnika oraz niewielką ilość przyswajanych cukrów mocno aktywizują metabolizm, skracają czas przebywania jedzenia w przewodzie pokarmowym, działając jako lekkostrawny naturalny środek poprawiający perystaltykę jelit
Czystość biologiczna naszych upraw przewyższa polskie normy ekologiczne gdyż nie stosujemy nawet tych nawozów i oprysków,
które są dopuszczone w rolnictwie ekologicznym.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasza pszenica miała tylko ziemię, słońce, wodę deszczową oraz dużo serca włożonego w pracę.
Przepis na Placuszki śniadaniowe z otrębami pszennymi i bananem
Składniki (na 1–2 porcje):
-
1 dojrzały banan
-
1 jajko
-
3 łyżki otrębów pszennych
-
1 łyżeczka cynamonu
-
1 łyżeczka oleju (do smażenia)
-
(opcjonalnie: rodzynki, orzechy, wanilia)
Wykonanie:
-
Rozgnieć banana widelcem.
-
Dodaj jajko, otręby i cynamon – wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
-
Odstaw na 5 minut, by otręby napęczniały.
-
Smaż małe placuszki na nieprzywierającej patelni, na małej ilości tłuszczu, po 1–2 minuty z każdej strony.
-
Podawaj z jogurtem, owocami lub masłem orzechowym.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 240 kcal
Białko: 17 g
Błonnik: 45 g
Węglowodany: 58 g
Cukry: 1,5 g
Tłuszcz: 4,5 g