Mąka Pszenna typ 2000 5 KG Graham Pełnoziarnista BIO
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka Pszenna Pełnoziarnista BIO typ 2000 5 Kg
Najwyższa zawartość składników odżywczych ze wszystkich mąk pszennych.
Doskonała do wypieku domowego chleba i innego pieczywa oraz makaronów.
Najczystsza prawdziwa Mąka razowa z własnej Pszenicy wyhodowanej w naszym rodzinnym gospodarstwie bez użycia sztucznych nawozów i oprysków.
Pszenica wyrosła na naszym polu na Warmii w miejscowości Knopin w cichym sąsiedztwie rzeki Łyny w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych. Pszenicę mielimy na świeżo małymi partiami.
Mąka ma przepiękny aromat ponieważ pszenica rosła tak jak za dawnych lat w bogatym towarzystwie różnorodnych chwastów i dla tego chleb z naszej mąki smakuje tak samo jak 100 lat temu.
Po otwarciu worka koniecznie proszę powąchać jaki ma cudowny zapach świeżego ziarna. Smacznego :)
które są dopuszczone w rolnictwie ekologicznym.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasza pszenica miała tylko ziemię, słońce, wodę deszczową oraz dużo serca włożonego w pracę.
Przepis na Fit muffinki graham z jabłkiem i cynamonem
Składniki:
-
200 g mąki graham
-
1 jajko
-
150 ml kefiru lub jogurtu
-
2 łyżki oleju
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 duże jabłko, starte
-
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
-
1/2 łyżeczki cynamonu
-
szczypta soli
Wykonanie:
-
Wymieszaj mokre składniki, dodaj suche i wymieszaj całość.
-
Na koniec dodaj jabłko.
-
Przełóż do foremek na muffiny.
-
Piecz 20–25 minut w 180°C, do suchego patyczka.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 326 kcal
Białko: 11,4 g
Błonnik: 7,8 g
Węglowodany: 71,1 g
Cukry: 0,6 g
Tłuszcz: 1,3 g