Mąka Pszenna typ 650 10 KG Ekologiczna Uniwersalna
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka Pszenna BIO typ 650 10 Kg EKO
Doskonała do wszelkich kuchennych wypieków oraz domowego chleba
Najczystsza prawdziwa Mąka naturalna zmielona tylko i wyłącznie z własnej Pszenicy wyhodowanej w naszym rodzinnym gospodarstwie bez użycia sztucznych nawozów i oprysków. Pszenica wyrosła na naszym polu na Warmii w miejscowości Knopin w cichym sąsiedztwie rzeki Łyny w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Nasza Mąka jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasze Prababcie. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonej Bezglifosatowej Pszenicy i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów.
Mąkę mielimy na świeżo bardzo malutkimi partiami w tradycyjnym wolnoobrotowym młynie żarnowym - dlatego tak pięknie pachnie świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
które są dopuszczone w rolnictwie ekologicznym.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasza pszenica miała tylko ziemię, słońce, wodę deszczową, obornik od naszych krów oraz dużo serca włożonego w pracę.
Przepis na Racuchy na jogurcie lub kefirze
Składniki:
-
300 g mąki pszennej typ 650
-
1 szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
-
1 jajko
-
1/2 łyżeczki sody
-
1 łyżka cukru
-
2 jabłka (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
Wykonanie:
-
Wymieszaj wszystkie składniki w misce.
-
Na koniec dodaj starte jabłka (jeśli chcesz).
-
Odstaw ciasto na 10 minut.
-
Smaż na średnim ogniu po 2–3 minuty z każdej strony.
-
Podawaj posypane cukrem pudrem lub z konfiturą.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 326 kcal
Białko: 11,9 g
Błonnik: 3 g
Węglowodany: 67,8 g
Cukry: 0,6 g
Tłuszcz: 1,7 g