Mąka Żytnia typ 2000 5 KG Chlebowa BIO Pełnoziarnista
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka Żytnia Pełnoziarnista Chlebowa BIO typ 2000 5 Kg
Doskonała do wypieku domowego chleba i innego pieczywa oraz do prowadzenia wyśmienitego zakwasu.
Najczystsza prawdziwa Mąka Żytnia razowa z naszego własnego żyta wyhodowanego w rodzinnym gospodarstwie ekologicznym bez użycia sztucznych nawozów i oprysków. Żyto wyrosło na naszym polu na Warmii w miejscowości Knopin w cichym sąsiedztwie rzeki Łyny z dala od spalin samochodowych i przemysłowych.
Nasza Mąka jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasze Prababcie. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonego Bezglifosatowego Żyta i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów.
Mąkę mielimy na świeżo malutkimi partiami.
Po otwarciu worka koniecznie proszę powąchać jaki ma cudowny zapach świeżego ziarna.
Smacznego :)
które są dopuszczone w rolnictwie ekologicznym.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasze żyto miało tylko ziemię, słońce, wodę deszczową oraz dużo serca włożonego w pracę.
Przepis na Żytnie podpłomyki
Składniki:
-
200 g mąki żytniej typ 2000
-
1/2 łyżeczki soli
-
1 łyżka oleju
-
100–120 ml ciepłej wody
Wykonanie:
-
Zagnieć wszystkie składniki – ciasto będzie dość zwarte.
-
Odstaw na 10 minut, podziel na kulki.
-
Rozwałkuj cienko, smaż na suchej patelni po 1–2 minuty z każdej strony.
-
Idealne z pastami, oliwą, czosnkiem lub jako zamiennik chleba.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 319 kcal
Białko: 7,8 g
Błonnik: 8,6 g
Węglowodany: 74,1 g
Cukry: 2,4 g
Tłuszcz: 2,2 g