Panierka Gryczana Wyborna Bez Glutenu i Glifosatu 5KG
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Do zastosowania jako panierka lub posypka, dodatek do pasztetów, kotletów i farszów, uzupełnienie mas mięsnych lub warzywnych oraz jako dodatek do pieczywa i ciast. Panierka gryczana niepalona - wspaniały delikatny smak i wszystkie prozdrowotne wartości z ziarna gryki - prosto z natury.
Doskonała zdrowa alternatywa dla zwykłej sklepowej bułki tartej - nie zawiera resztek piekarniczych, przypalonego pieczywa, cukru, drożdży, soli, spulchniaczy, barwników ani tłuszczu. Dlatego właśnie nasza panierka ma dużo mniejszą skłonność do przypalania się podczas smażenia. Niezastąpiona w kuchni wegańskiej, wegetariańskiej, orientalnej oraz tradycyjnej. Panierka gryczana pełnoziarnista jest znakomitym uszlachetniaczem domowych wypieków - wystarczy zamienić 10% mąki na naszą panierkę a Twoje chleby, bułki i ciasta będą o wiele dłużej świeże i bardziej wilgotne. Można również używać ją do wypieku przepysznego prozdrowotnego i bezglutenowego chleba gryczanego. Doskonała dla diabetyków.
Panierka ma wyjątkowy smak i aromat ponieważ pozwoliliśmy naszej gryce rosnąć tak jak za dawnych lat w bogatym towarzystwie różnorodnych ziół polnych.
Smacznego :)
Gryka Niepalona - Źródło zdrowia i Składników odżywczych
Gryka nie zawiera glutenu, ma bardzo niski indeks glikemiczny oraz reguluje poziom cukru we krwi oraz działanie układu trawiennego. Zapobiega chorobom serca, redukuje poziom cholesterolu, ma działanie antynowotworowe oraz antydepresyjne. Bogactwo magnezu zawarte w gryce wspomaga regenerację mięśni.
Wsparcie dla układu pokarmowegoWysoka zawartość błonnika ma bardzo duży dobroczynny wpływ na nasz układ pokarmowy. Błonnik poprawia pracę jelit oraz scala wtórne kwasy żółciowe.
Działanie przeciw nowotworoweZawarte w gryce związki antyoksydacyjne przeciwdziałają pojawianiu się komórek nowotworowych oraz wolnych rodników chroniąc również DNA przed uszkodzeniami.
Stabilizacja poziomu glukozySkładniki zawarte w gryce pomagają utrzymywać na odpowiednim poziomie poziom glukozy we krwi oraz redukują oporność na insulinę poprawiając jednocześnie trawienie.
Wsparcie dla sercaGryka wspomaga utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Duża ilość błonnika redukuje poziom cholesterolu oraz pozytywnie stymuluje układ krążenia, metabolizm tłuszczu oraz funkcjonowanie czerwonych krwinek.
Gryka uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
W naszym zakładzie używamy również i przetwarzamy zboża zawierające gluten.
Bułka tarta