Panierka Kukurydziana Aromatyczna Bez Glutenu i Glifosatu 5KG
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Panierka Kukurydziana Pełnoziarnista 5 Kg
Do zastosowania jako bezglutenowa chrupiąca panierka lub posypka do smażenia i pieczenia. Znakomity dodatek do kotletów i farszów, uzupełnienie mas mięsnych lub warzywnych oraz jako dodatek do pieczywa i ciast. Panierkę kukurydzianą możemy również zalać mlekiem jako naturalną przekąskę lub dodać do jogurtu razem z musli i bakaliami. Idealna do zagęszczania zup oraz sosów a także do panierowania mięsa.
Doskonała zdrowa alternatywa dla zwykłej sklepowej bułki tartej - nie zawiera glutenu, resztek piekarniczych, przypalonego pieczywa, cukru, drożdży, soli, spulchniaczy, barwników ani tłuszczu. Dlatego właśnie nasza panierka ma dużo mniejszą skłonność do przypalania się podczas smażenia. Niezastąpiona w kuchni wegańskiej, wegetariańskiej, orientalnej oraz tradycyjnej. Panierka kukurydziana pełnoziarnista jest znakomitym uszlachetniaczem domowych wypieków - wystarczy zamienić 10% mąki na naszą panierkę a Twoje chleby, bułki i ciasta będą o wiele dłużej świeże i bardziej wilgotne.
Panierka ma przecudowny zapach i smak ale nie jest to dziełem przypadku. Składają się na to 3 powody:
|
Smacznego : )
Panierka kukurydziana jest wykonana z naturalnie bezglutenowej kukurydzy i może być zamiennikiem pszennej bułki tartej dla osób z alergią na gluten. Największym bogactwem panierki kukurydzianej są karotenoidy - naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które wspomagają organizm w ochronie przed działaniem wolnych rodników oraz chorobami oczu. Panierka kukurydziana zawiera również mnóstwo błonnika, białka, żelaza, magnezu, cynku oraz witaminy A
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu
Kukurydza uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji.
W naszym zakładzie używamy również i przetwarzamy zboża zawierające gluten.
Bułka tarta