Płatki Owsiane Pradawne Pyszne od Boryny 10 KG BIO
Opis
Płatki Owsiane Pradawne BIO 10 Kg
Przepyszne, Zdrowe i bogate w minerał Płatki Owsiane zrobione tylko i wyłącznie z własnego owsa wyhodowanego w naszym rodzinnym gospodarstwie ekologicznym bez użycia sztucznych nawozów i oprysków. Owies wyrósł na naszym polu na Warmii w miejscowości Knopin w cichym sąsiedztwie rzeki Łyny w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Doskonałe z mlekiem (owsianka), jogurtem oraz jako dodatek do musli, panierek, ciast, ciasteczek, racuchów czy naleśników.
Nasze płatki robimy tym samym pradawnym sposobem jak 100 lat temu. Dzięki temu, że nie są poddawane procesom hydrotermicznym - posiadają najwyższą zawartość naturalnego olejku owsianego. To właśnie on daje naszym płatkom ten niepowtarzalny wspaniały smak i mnóstwo wartości odżywczo zdrowotnych.
Płatki robimy na świeżo bardzo malutkimi partiami - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
które są dopuszczone w rolnictwie ekologicznym.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasz owies miał tylko ziemię, słońce, wodę deszczową, obornik od naszych krów oraz dużo serca włożonego w pracę.
Płatki Owsiane - Skarb w Naszej Spiżarni
Płatki owsiane są źródłem bardzo ważnych składników odżywczych. Uważane są za jedną z najzdrowszych potraw na świecie. Dostarczają dla naszego organizmu potężne ilości potasu, wapnia, magnezu, żelaza oraz cynku.
Na odchudzanie
Płatki owsiane zawierają mnóstwo błonnika pokarmowego, który znacznie redukuje poziom insuliny we krwi oraz obniża poziom cholesterolu LDL. Jedzenie płatków owsianych na śniadanie zapewnia solidną porcję energii na cały dzień. Płatki owsiane są bardzo sycące a zawarty w nich beta-glukan doskonale zapobiega otyłości
Wzmacniają pracę serca
Dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym płatki owsiane minimalizują pojawianie się zakrzepów oraz miażdżycy. Zawierają również awentramidy które hamują gromadzenia tłuszczu co bezpośrednio redukuje ryzyko występowania zawałów serca.
Regulują układ trawienny
Płatki owsiane dobroczynnie wpływają na florę bakteryjną jelit (doskonałe dla osób cierpiących na zaparcia pokarmowe) oraz łagodzą śluzówkę przewodu pokarmowego. Zmniejszają również wchłanianie cukrów i ułatwiają organizmowi usuwanie substancji toksycznych.
Wspierają pracę mózgu
Zawarte w płatkach owsianych różnorodne amoinokwasy oraz witamina B6 poprawiają procesy myślowe, pamięć, koncentrację. Witamina B1 oraz kwas pantotenowy pomagają w stanach zmęczenia i rozdrażnienia a selen i magnez działają antydepresyjnie i ogólnie poprawiają nasz nastrój i samopoczucie.