Płatki Żytnie 20 KG na Śniadanie i do Chleba bez Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Płatki Żytnie wysoko sycące 20 Kg
Przepyszne, Niskokaloryczne, zdrowe i bogate w minerały Płatki Żytnie zrobione z żyta wyhodowanego na oborniku bez użycia glifosatu. Żyto wyrosło w małym rodzinnym gospodarstwie w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Płatki robimy na świeżo bardzo malutkimi partiami - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
Płatki Żytnie - na Śniadanie i do Chleba
Płatki żytnie są bardziej sycące niż płatki owsiane. Możemy zrobić je z mlekiem, jogurtem lub maślanką. Wystarczy dodać suszone owoce oraz orzechy a otrzymamy wyborne, sycącego i energetyzujące śniadanie. Płatki przygotowujemy zagotowując je w mleku lub wodzie. Można również dodawać je do owsianki, granoli lub zupy (zarówno mlecznej jak i warzywnej). Płatki żytnie mogą z powodzeniem zastąpić kaszę, makaron lub ziemniaki w daniach obiadowych. Są też oczywiście niezastąpionym dodatkiem do chleba (zarówno jako dodatek do mąki jak też jako wyśmienita posypka)
Smacznego : )

Żyto uprawiane metodą tradycyjną nie poddane zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny
Przepis na Ciasteczka z płatków żytnich i bananów
Składniki:
-
1 szklanka płatków żytnich
-
2 dojrzałe banany
-
garść rodzynek, orzechów lub kawałków czekolady
Wykonanie:
-
Rozgnieć banany, wymieszaj z płatkami i dodatkami.
-
Formuj ciasteczka i piecz 15–20 minut w 180°C.
-
Szybkie, zdrowe, bez mąki i cukru.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 335 kcal
Białko: 11,0 g
Błonnik: 13,0 g
Węglowodany: 62 g
Cukry: 1,2 g
Tłuszcz: 2,2 g