Soja Warmińska na Kotlety i Pasztet 5 KG bez glifosatu
Opis
Soja Warmińska wysokobiałkowa 5 kg
Soja wyhodowana w rodzinnym warmińskim gospodarstwie tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu.
Wyśmienita baza na przepyszne chrupiące kotleciki lub pulpety sojowe, domowy pasztet, znakomite pasty, zupy, sałatki oraz różnego rodzaju farsze do pierogów lub naleśników. No i oczywiście na wyborne japońskie natto.
Smacznego : )
Soja - skarb w naszej spiżarni
Soja jest jedną z najzdrowszych roślin strączkowych na świecie. Jest ona bezcennym źródłem białka roślinnego, które pozwala utrzymać prawidłowy poziom tego budulca w organizmie (do 40g białka na 100g soi). Białko sojowe w przeciwieństwie do białka zwierzęcego nie zawiera puryn, czyli szkodliwych związków utrudniających wchłanianie się wapnia. Soja zawiera również mnóstwo błonnika, potasu, magnezu, fosforu, wapnia, żelaza i witamin. Oprócz tego soja zawiera dużo węglowodanów i zdrowych tłuszczów, które decydują o jej dość wysokiej kaloryczności – w 100 g nasion soi znajdziemy 385 kalorii. W kuchni Azjatyckiej nazywana jest "Królową wszystkich roślin" albo "Świętą Rośliną" i używana jest od wielu setek lat. Soja jest doskonałym składnikiem diety dla sportowców oraz osób o wzmożonym wysiłku fizycznym. Posiada bardzo dobre właściwości wzmacniające. Izoflawony zawarte w soi mają właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze.
Sojusznik w łagodzeniu objawów menopauzy
Soja jest skuteczną i bezpieczną alternatywą dla terapii hormonalnej. Jest prawdziwą skarbnicą fitoestrogenów, które wykazują działanie podobne do naturalnych estrogenów i mogą rekompensować ich niedostatek.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny
Soja uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.