Kasza Gryczana 20KG Delikatnie Prażona Warmia bez glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kasza Gryczana Delikatnie Prażona 20 Kg
Królowa polskiej kuchni. Wyśmienity łagodny smak - prosto z natury. Idealnie komponuje się z warzywami i z mięsem. Z kaszy gryczanej prażonej można również zrobić przepyszne kotlety, placuszki oraz farsze do naleśników i pierogów. Niezastąpiona baza do wyrobu kaszanki.
Kasza zrobiona tylko i wyłącznie z naszej polskiej Gryki wyhodowanej na Warmii tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Grykę obłuskujemy na świeżo malutkimi partiami dlatego nasza kasza ma taki cudowny smak i aromat.
Smacznego : )
Kasza Gryczana - Źródło zdrowia i Składników odżywczych
Kasza gryczana nie zawiera glutenu, ma bardzo niski indeks glikemiczny oraz reguluje poziom cukru we krwi, Reguluje i poprawia działanie układu trawiennego, zapobiega chorobom serca, redukuje poziom cholesterolu, ma działanie antynowotworowe oraz antydepresyjne. Bogactwo magnezu zawarte w gryce wspomaga regenerację mięśni.
Wsparcie dla układu pokarmowego
Wysoka zawartość błonnika ma bardzo duży dobroczynny wpływ na nasz układ pokarmowy. Błonnik poprawia pracę jelit oraz scala wtórne kwasy żółciowe.
Działanie przeciw nowotworowe
Zawarte w gryce związki antyoksydacyjne przeciwdziałają pojawianiu się komórek nowotworowych oraz wolnych rodników chroniąc również DNA przed uszkodzeniami.
Stabilizacja poziomu glukozy
Składniki zawarte w kaszy gryczanej pomagają utrzymywać na odpowiednim poziomie poziom glukozy we krwi oraz redukują oporność na insulinę poprawiając jednocześnie trawienie.
Wsparcie dla serca
Gryka wspomaga utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Duża ilość błonnika redukuje poziom cholesterolu oraz pozytywnie stymuluje układ krążenia, metabolizm tłuszczu oraz funkcjonowanie czerwonych krwinek.

Gryka uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody na jedną szklankę kaszy. Dodajemy płaską łyżeczkę soli (można dodać również dwie łyżeczki oleju). Kaszę gryczaną płuczemy pod bieżącą wodą i wsypujemy ją do gotującej się wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę pod przykryciem z lekkim otwarciem przez około 15 minut. Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek na 5 minut pod przykryciem.
Smacznego : )
kasza gryczana palona