Lekkostrawne Otręby Pszenne 10 KG Śniadaniowe bez Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis


Otręby pszenne lekkostrawne 10 kg BIO
Otręby pszenne uzyskane z przemiału pszenicy. Doskonały dodatek do panierek, płatków, musli, jogurtów, kefirów, mleka, ciast, placków, chleba, zup, sałatek oraz deserów. Otręby pszenne są niezastąpionym elementem diety odchudzającej, ponieważ zawierają dużo błonnika, minerałów i witamin oraz sycą na długi czas.
Najczystsze prawdziwe Otręby pszenne naturalne z Pszenicy wyhodowanej bez użycia glifosatu. Pszenica wyrosła w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Otręby mielone na świeżo bardzo malutkimi partiami w tradycyjnym wolnoobrotowym młynie żarnowym - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )

Otręby pszenne ze względu na dużą zawartość błonnika oraz niewielką ilość przyswajanych cukrów mocno aktywizują metabolizm, skracają czas przebywania jedzenia w przewodzie pokarmowym, działając jako lekkostrawny naturalny środek poprawiający perystaltykę jelit

Czysta i zdrowa żywność wolna od rakotwórczego glifosatu.
Otręby uprawiane metodą tradycyjną nie poddane zabiegowi desykacji glifosatem.
.
Przepis na Placuszki śniadaniowe z otrębami pszennymi i bananem
Składniki (na 1–2 porcje):
-
1 dojrzały banan
-
1 jajko
-
3 łyżki otrębów pszennych
-
1 łyżeczka cynamonu
-
1 łyżeczka oleju (do smażenia)
-
(opcjonalnie: rodzynki, orzechy, wanilia)
Wykonanie:
-
Rozgnieć banana widelcem.
-
Dodaj jajko, otręby i cynamon – wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
-
Odstaw na 5 minut, by otręby napęczniały.
-
Smaż małe placuszki na nieprzywierającej patelni, na małej ilości tłuszczu, po 1–2 minuty z każdej strony.
-
Podawaj z jogurtem, owocami lub masłem orzechowym.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 240 kcal
Białko: 17 g
Błonnik: 45 g
Węglowodany: 58 g
Cukry: 1,5 g
Tłuszcz: 4,5 g

