Mąka Pszenna typ 00 10KG na Pizzę Włoską bez Glifosatu i polepszaczy
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka Pszenna na Pizzę Włoską typ 00 10 Kg
Najczystsza Prawdziwa Mąka Pszenna do wypieku oryginalnej przepysznej Pizzy Włoskiej oraz bułek typu Ciabatta.
Mąka zmielona z Pszenicy wyhodowanej w małym rodzinnym gospodarstwie tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Pszenica wyrosła na Warmii w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Nasza Mąka jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasze Prababcie. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonej Bezglifosatowej Pszenicy i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów.
Mąka ma wspaniały smak i aromat ponieważ mielimy ją na świeżo bardzo malutkimi partiami.
Smacznego :)
Pszenica uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Przepis na Klasyczną pizze włoską (na cienkim cieście)
Składniki (na 2 duże pizze):
- 500 g mąki pszennej typ 00
- 325 ml letniej wody
- 7 g suchych drożdży lub 20 g świeżych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
- W misce rozpuść drożdże z cukrem i wodą, odstaw na 10 minut.
- Dodaj mąkę, sól i oliwę, wyrób ciasto przez 8–10 minut – powinno być elastyczne i gładkie.
- Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny.
- Podziel na 2 części, rozciągnij rękami (nie wałkuj) na cienkie placki.
- Posmaruj sosem, dodaj ulubione dodatki.
- Piecz w maksymalnie nagrzanym piekarniku (250°C lub więcej) przez 6–8 minut na kamieniu lub blasze.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 342 kcal
Białko: 9,2g
Błonnik: 2,6 g
Węglowodany: 74,9 g
Cukry: 0,2 g
Tłuszcz: 1,2 g