Mąka Pszenna typ 00 20KG na Pizzę Włoską bez Glifosatu i polepszaczy
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis


Mąka Pszenna na Pizzę Włoską typ 00 20 Kg
Najczystsza Prawdziwa Mąka Pszenna do wypieku oryginalnej przepysznej Pizzy Włoskiej oraz bułek typu Ciabatta.
Mąka zmielona z Pszenicy wyhodowanej tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Pszenica wyrosła w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Nasza Mąka jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasze Prababcie. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonej Bezglifosatowej Pszenicy i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów.
Mąka ma wspaniały smak i aromat ponieważ mielona jest na świeżo bardzo malutkimi partiami.
Smacznego :)

Pszenica uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Przepis na Klasyczną pizze włoską (na cienkim cieście)
Składniki (na 2 duże pizze):
- 500 g mąki pszennej typ 00
- 325 ml letniej wody
- 7 g suchych drożdży lub 20 g świeżych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
- W misce rozpuść drożdże z cukrem i wodą, odstaw na 10 minut.
- Dodaj mąkę, sól i oliwę, wyrób ciasto przez 8–10 minut – powinno być elastyczne i gładkie.
- Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 1,5 godziny.
- Podziel na 2 części, rozciągnij rękami (nie wałkuj) na cienkie placki.
- Posmaruj sosem, dodaj ulubione dodatki.
- Piecz w maksymalnie nagrzanym piekarniku (250°C lub więcej) przez 6–8 minut na kamieniu lub blasze.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 342 kcal
Białko: 9,2g
Błonnik: 2,6 g
Węglowodany: 74,9 g
Cukry: 0,2 g
Tłuszcz: 1,2 g

