Mąka Pszenna typ 450 20 KG Krupczatka Semolina bez Polepszaczy i Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka Pszenna Krupczatka typ 450 20 Kg
Najczystsza Prawdziwa Mąka Pszenna Krupczatka do wypieku przepysznych kruchych ciast i babeczek, doskonałych tortów, pizzy, łazanek, krokietów, makaronów, dań wytrawnych oraz do panierowania mięs i zagęszczania sosów.
Mąka zmielona z Pszenicy wyhodowanej w małym rodzinnym gospodarstwie tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Pszenica wyrosła na Warmii w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Nasza Mąka jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasze Prababcie. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonej Bezglifosatowej Pszenicy i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów.
Mąka ma wspaniały smak i aromat ponieważ mielimy ją na świeżo bardzo malutkimi partiami.
Smacznego :)
Mąka Krupczatka - Kruche i Puszyste

Mąka Krupczatka to mąka pszenna typ 450 o grubszej kremowej kaszkowatej gradacji. To właśnie ta grubsza ziarnistość krupczatki stanowi sekret kruchych i puszystych wypieków oraz wyjątkowej kleistości i wilgotności ciasta, które bardzo łatwo się formuje. Połączenie mąki krupczatki z naszą mąką przenną typ 500 jest najlepszą mieszanką na wyśmienite kruche i lekkie torty. Z Krupczatki z łatwością upieczemy przepyszne kruche Rogaliki, babeczki, mazurki oraz tarty i tartaletki. Z naszej krupczatki zrobimy również wyborne delikatne w smaku domowe makarony, pierogi, racuchy, naleśniki, kopytka oraz kluski leniwe. Krupczatka jest niezastąpiona przy robieniu pysznej kruszonki do posypania szarlotki lub babki drożdżowej.
Prawdziwa włoska Pizza z Mąki Krupczatki
Nasza Nieprzetworzona Mąka krupczatka jest Polskim odpowiednikiem włoskiej Semoliny. Przygotujemy z niej wyśmienitą chrupiącą pizzę a na dodatek użyjemy jej do podsypania wyrabianego ciasta na kuchennym blacie.
Pszenica uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Przepis na Domowy makaron z krupczatki
Składniki:
-
300 g mąki pszennej typ 450
-
3 jajka
-
1 łyżka oliwy (opcjonalnie)
-
szczypta soli
Wykonanie:
-
Wysyp mąkę na blat, zrób wgłębienie i wbij jajka, dodaj sól.
-
Powoli zagarniaj mąkę do środka, aż powstanie zwarte ciasto.
-
Wyrabiaj 10 minut, aż będzie gładkie i sprężyste.
-
Przykryj i odstaw na 30 minut, potem rozwałkuj cienko i pokrój w paski.
-
Gotuj 2–4 minuty w osolonym wrzątku.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 342 kcal
Białko: 9,2g
Błonnik: 2,6 g
Węglowodany: 74,9 g
Cukry: 0,2 g
Tłuszcz: 1,2 g
semolina