Mąka Pszenna typ 500 20 KG na Bułki i Ciasta bez Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka Pszenna na Bułki i Ciasta typ 500 20 Kg
Najczystsza Prawdziwa Mąka Pszenna do wypieku przepysznych ciast, biszkoptów oraz chrupiących bułek a także do naleśników, placków itp.
Mąka zmielona z Pszenicy wyhodowanej w małym rodzinnym gospodarstwie tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Pszenica wyrosła na Warmii w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Nasza Mąka jest tym samym produktem, który sypały na stolnice nasze Prababcie. Zrobiona jest tylko z jednego składnika: przemielonej Bezglifosatowej Pszenicy i nie zawiera żadnych dodatków. Nie ma w niej kwasu askorbinowego, przeciwzbrylaczy, wybielaczy ani konserwantów.
Mąka ma wspaniały smak i aromat ponieważ mielimy ją na świeżo bardzo malutkimi partiami.
Smacznego :)
Pszenica uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Przepis na Miękkie bułki śniadaniowe
Składniki:
-
500 g mąki pszennej typ 500
-
250 ml letniego mleka
-
25 g świeżych drożdży lub 7 g suchych
-
40 g cukru
-
1 jajko
-
50 g roztopionego masła
-
1 łyżeczka soli
-
(opcjonalnie: 1 jajko do posmarowania, ziarna do posypania)
Wykonanie:
-
Drożdże wymieszaj z łyżką cukru, kilkoma łyżkami mleka i łyżką mąki. Odstaw na 10 minut.
-
Do dużej miski wsyp mąkę, sól, resztę cukru, dodaj rozczyn, jajko, mleko i masło. Wyrób gładkie ciasto.
-
Przykryj i odstaw na 1–1,5 godziny do wyrośnięcia.
-
Podziel ciasto na 8–10 części, uformuj bułki.
-
Ułóż na blasze, przykryj i zostaw na kolejne 20–30 minut.
-
Posmaruj jajkiem, piecz 20 minut w 190–200°C.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 343 kcal Białko: 9,3 g Błonnik: 2,5 g Węglowodany: 74,8 g Cukry: 0,2 g Tłuszcz: 1,3 g |