Płatki Jęczmienne 20 KG Prozdrowotne Błonnik B+E bez Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Płatki Jęczmienne Naturalne Prozdrowotne 20 Kg
Przepyszne, Niskokaloryczne, zdrowe i bogate w minerały Płatki Jęczmienne zrobione z jęczmienia wyhodowanego na oborniku bez użycia glifosatu. Jęczmień wyrósł w rodzinnym warmińskim gospodarstwie w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Płatki Jęczmienne są wyjątkowo bogate w wartości odżywcze uzupełniające zapotrzebowanie człowieka na składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na to płatki z jęczmienia uznawane są jako:
Żywność Funkcjonalna czyli Prozdrowotna
Płatki robimy na świeżo bardzo malutkimi partiami - dlatego tak pięknie pachną świeżym ziarnem. Koniecznie proszę powąchać po otwarciu worka : )
Płatki Jęczmienne - dla Zdrowia i Urody
Bogactwo Witamin i Minerałów
Zawarta w Płatkach Jęczmiennych Witamina E pomaga zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych oraz bezpłodności a jako antyoksydant - wspiera spowalnianie procesów starzenia. Witaminy z grupy B natomiast skutecznie wspierają pracę mózgu i układu nerwowego i pozytywnie wpływają na koncentrację i samopoczucie. Płatki z jęczmienia są również skarbnicą minerałów takich jak potas, cynk, magnez, wapń, żelazo i fosor. Odpowiadają one za prawidłową pracę serca i mięśni, wzmacniają skórę i paznokcie oraz regulują ciśnienie krwi i chronią przed osteoporozą. Beta-glukany zawarte w jęczmieniu pomagają obniżać poziom „złego” cholesterolu (LDL), co zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz wspierają układ immunologiczny, pomagając organizmowi walczyć z infekcjami.
Sycące i Lekkostrawne
Płatki jęczmienne dzięki wysokiej zawartości błonnika i niskiemu indeksowi glikemicznemu są doskonałym wyborem dla osób odchudzających się gdyż zapewniają długie uczucie sytości. Regulują również trawienie, poprawiają perystaltykę jelit, zapobiegając zaparciom i wspomagając zdrową mikroflorę jelitową.
Jęczmień uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji.
Nasze pola od wielu lat rodzą i plonują bez użycia glifosatu.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Płatki z Jęczmienia - Skarb w naszej Kuchni
Płatki Jęczmienne mają wiele zastosowań i można je wykorzystać na mnóstwo sposobów: Przepyszne śniadanie Wypieki i desery Dania obiadowe Zdrowe przekąski |
Przepis na przepyszne Kotlety z płatków jęczmiennych
Składniki (na ok. 6 kotletów):
Sposób przygotowania:
Świetnie smakują z sosem jogurtowym, ziemniakami lub surówką. Możesz też użyć ich jako burgera w bułce.
Smacznego : ) |
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 345 kcal
Białko: 10,0 g
Błonnik: 10,1 g
Węglowodany: 68 g
Cukry: 0,8 g
Tłuszcz: 2,1 g