Rzepak 10 KG na Domowy Olej Naturalny bez Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Rzepak na Olej bez Glifosatu 10 Kg
Rzepak do wytłoczenia oleju w domowej tłoczni olejowej.
Rzepak wyhodowany w małym rodzinnym gospodarstwie tradycyjnymi metodami - bez użycia glifosatu. Rzepak wyrósł na Warmii w miejscowości Kabikiejmy w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Dorodne piękne tłuste ziarna - czyste i odpylone na wialni pneumatycznej - gotowe do wytłoczenia domowego pysznego oleju rzepakowego
Rzepak uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Rzepak - zdrowy i potrzebny składnik naszej codziennej diety
Rzepak zawiera bardzo dużo kwasu oleinowego, który powoduje obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, zwłaszcza tej szkodliwej formy LDL. Dodatkowo rzepak usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego, a ze względu na obecność związków aktywnych biologicznie działa przeciwutleniająco. Substancje zawarte w rzepaku chronią organizm przed nadmiarem wolnych rodników (w tym nowotworowych) a obecność karotenoidów jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania wielu naszych narządów wewnętrznych.
Skład analityczny:
białko surowe: 20,0%
włókno surowe: 8,0%
popiół surowy: 4,5%
cukry rozpuszczalne: 4,5%
węglowodany ogółem: 26,0%
energia metaboliczna: 18,0 MJ/kg
Zawartość tłuszczów:
kwas linolowy (omega-6): 19,0%
kwas α-linolenowy (omega-3): 10,0%
kwasy jednonienasycone: 60,0%
kwasy nasycone: 11,0%