Mąka Kukurydziana 5 KG Cudnie Pachnąca bez Glutenu i Glifosatu

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 55,00 zł

Cena regularna:

55.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Zagroda Boryny
Kod produktu: 5905386756457

Opis


  

Mąka Kukurydziana Pełnoziarnista 5 kg

Mąka kukurydziana - doskonały przepyszny i zdrowy zamiennik glutenowej mąki pszennej.
Idealna do: pieczenia chleba, ciast oraz ciasteczek, zagęszczania zup, sosów, kremów, omletów, racuchów, placuszków, naleśników, tortilli, makaronów, panierowania mięsa, przygotowania klusek i kopytek

Mąka ma przecudowny zapach i smak ale nie jest to dziełem przypadku. Składają się na to 3 powody:

  1. Do zmielenia mąki użyliśmy tylko i wyłącznie pełnego nieobłuszczonego ziarna kukurydzy (łącznie z jego wysokowartościową otoczką).
  2. Kukurydza została wyhodowana na oborniku w małym warmińskim gospodarstwie bez użycia glifosatu
  3. Mąkę robimy na świeżo bardzo malutkimi partiami

Smacznego : )





Mąka Kukurydziana - Skarb w naszej spiżarni

Mąka kukurydziana jest wykonana z naturalnie bezglutenowej kukurydzy i może być zamiennikiem mąki pszennej dla osób z alergią na gluten. Największym bogactwem mąki kukurydzianej są karotenoidy - naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które wspomagają organizm w ochronie przed działaniem wolnych rodników oraz chorobami oczu. Mąka kukurydziana zawiera również mnóstwo błonnika, białka, żelaza, magnezu, cynku oraz witaminy A

 


 


Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu

Kukurydza uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji.

 


 

Przepis na Placuszki z mąki kukurydzianej (bezglutenowe)

Składniki:

  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka (może być roślinne)
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki bezglutenowej (np. ryżowej)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru (opcjonalnie)
  • 2 jabłka, obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • Olej do smażenia

Wykonanie:

  1. W misce wymieszaj suche składniki.
  2. W osobnym naczyniu połącz jajko z mlekiem.
  3. Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj na jednolite ciasto.
  4. Dodaj jabłka, delikatnie połącz.
  5. Smaż na rozgrzanej patelni na oleju, aż placuszki będą złociste z obu stron.
  6. Podawaj z jogurtem, owocami, syropem klonowym lub miodem. 

 




Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 363 kcal

Białko: 7,2 g

Błonnik: 3,1 g

Węglowodany: 76,3 g

Cukry: 1,1 g

Tłuszcz: 1,8 g

 


 

   

 

 

 

 

 


 

W naszym zakładzie używamy również i przetwarzamy zboża zawierające gluten

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl