Mąka Kukurydziana 5 KG Cudnie Pachnąca bez Glutenu i Glifosatu
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Mąka kukurydziana - doskonały przepyszny i zdrowy zamiennik glutenowej mąki pszennej.
Idealna do: pieczenia chleba, ciast oraz ciasteczek, zagęszczania zup, sosów, kremów, omletów, racuchów, placuszków, naleśników, tortilli, makaronów, panierowania mięsa, przygotowania klusek i kopytek
Mąka ma przecudowny zapach i smak ale nie jest to dziełem przypadku. Składają się na to 3 powody:
|
Smacznego : )
Mąka kukurydziana jest wykonana z naturalnie bezglutenowej kukurydzy i może być zamiennikiem mąki pszennej dla osób z alergią na gluten. Największym bogactwem mąki kukurydzianej są karotenoidy - naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które wspomagają organizm w ochronie przed działaniem wolnych rodników oraz chorobami oczu. Mąka kukurydziana zawiera również mnóstwo błonnika, białka, żelaza, magnezu, cynku oraz witaminy A

Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu
Kukurydza uprawiana metodą tradycyjną nie poddana zabiegowi desykacji.
Przepis na Placuszki z mąki kukurydzianej (bezglutenowe)
Składniki:
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mleka (może być roślinne)
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki bezglutenowej (np. ryżowej)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki cukru (opcjonalnie)
- 2 jabłka, obrane i pokrojone w drobną kostkę
- Olej do smażenia
Wykonanie:
- W misce wymieszaj suche składniki.
- W osobnym naczyniu połącz jajko z mlekiem.
- Wlej mokre składniki do suchych i wymieszaj na jednolite ciasto.
- Dodaj jabłka, delikatnie połącz.
- Smaż na rozgrzanej patelni na oleju, aż placuszki będą złociste z obu stron.
- Podawaj z jogurtem, owocami, syropem klonowym lub miodem.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 363 kcal
Białko: 7,2 g
Błonnik: 3,1 g
Węglowodany: 76,3 g
Cukry: 1,1 g
Tłuszcz: 1,8 g
W naszym zakładzie używamy również i przetwarzamy zboża zawierające gluten